Zandvoort Beach for Amsterdam

Mirjam - 56 years old, resident Zandvoort - Location Head Kinderdagverblijf Pluk

Zandvoort is kleinschalig, dat vind ik fijn. Alle mooie dingen zijn bij de hand: natuur, strand en stad. Als kind kwam ik veel op visite bij vrienden van mijn ouders in Zandvoort. Dat vond ik magisch! Ik hield contact met hun kinderen en later gingen we samen uit in Zandvoort. Daar kwam ik mijn man tegen: een echte Zandvoorter. Mijn kinderen zijn hier vrij en in de natuur opgegroeid.

Al 33 jaar werk ik in de kinderopvang. En inmiddels gaat het van generatie op generatie: de kinderen van vroeger brengen nu hun kinderen bij ons.

Ik hou ervan om buiten te zijn. Even je hoofd leegmaken. Ik geniet van alle natuur om ons heen. De Waterleidingduinen zijn mijn favoriet, wandelen daar kan in alle jaargetijden. Het is elk seizoen anders, daardoor blijft het bijzonder. Als je goed om je heen kijkt, zie je veel. In de winter zagen we een keer een vos springen in de sneeuw!


"People-watching with a good cappuccino: highly recommended!"


My Zandvoort tips

I do sit on a terrace in the village every week. People-watching with a good cappuccino: highly recommended! On the boulevard too, it pays to look around: there are beautiful statues along the boulevard, such as the one of the man on the bench. So go explore along the boulevard! There is plenty to discover there, you will also find a number of sand sculptures.